Ontwerpen

>> Werkijze: Kennismaken | Ontwerpen | Uitvoeren

streep

SCHETSONTWERP

Naar aanleiding van uw wensen, maakt PIT een ontwerpschets voor uw tuin. Dit ontwerp presenteren wij graag tijdens een tweede afspraak. De hoofdindeling/basisstructuur van de tuin en creatieve mogelijkheden voor wat betreft de vormgeving, een indicatie van de bestrating, beplanting en andere elementen zullen allemaal met u besproken worden. Het schetsontwerp wordt met (referentie)foto’s ondersteund, zodat u een goede indruk krijgt van de mogelijkheden.

DEFINITIEF ONTWERP

Het definitief ontwerp is een nadere uitwerking van het schetsontwerp, waarin de opmerkingen op het schetsontwerp zijn verwerkt. We bespreken een gedetailleerd inrichtingsplan met informatie over maatvoering, materiaalkeuzes en afwerking. Met behulp van stalen van toe te passen materialen, komen we samen tot een weloverwogen keuze. Aandachtspunten daarbij zijn duurzaamheid, stijl, kwaliteit en kosten.

BEPLANTINGSPLAN EN LICHTVOORSTEL

Tevens zorgt PIT ontwerp voor een beplantingsplan. Daarbij houden we uiteraard rekening met uw wensen ten aanzien van soorten en kleuren en denken daarnaast aan standplaats, bloeitijden, hoogte en compositie. We stellen een boeiend en bloeiend plantenpallet samen, die de tuin een persoonlijke touch geeft. Naast beplanting is ook verlichting belangrijk voor de sfeer in de tuin. Een goed verlichtingsplan beaccentueerd bijzondere tuinelementen, zoals kunstobjecten of bijzondere bomen. In het verlichtingsplan doen wij voorstellen voor de verschillende lichtfuncties en bijpassende armaturen.

3D VISUALISATIE

Ter ondersteuning van het definitief ontwerp kan PIT voor u een 3D-visualisatie maken, zodat u een goed beeld krijgt van de ruimtelijke verhoudingen in uw tuin. Hierdoor ziet u vanuit verschillende standpunten hoe uw tuin er in werkelijkheid uit gaat zien.